HENINEN.NETMONUMENTS.KARELIA.RUEnglishРусскийUuttaInformaatiotaValokuviaVideoitaJoukkoviestiLinkkejäVieraskirja
Toisen maailmansodan erään taistelun rekonstruointi Suojärven tuntumassa

Kovia taisteluja käytiin tänään talisessa metsämaisemassa Karjalan tasavallan Suojärven hallintopiirin alueella. Puna-armeijan sotilaat ja Suomen armeijan miehet "ottivat yhteen" paikalla, jossa oli Toisen maailmansodan aikana käyty verisiä vihollisuuksia. "Taistelijoina" oli Petroskoin ja Pietarin sotahistorian ystävien klubien jäseniä.

Suuressa isänmaallisessa sodassa saavutetun voiton 60-vuotispäivälle omistetun ensimmäisen sotahistoriallisen "Karjalan rintamat" – festivaalin päätapahtumana oli talvimetsässä käydyn taitelun rekonstruointi, Petroskoilaisen "Stjag" – klubin johtaja Aleksandr Fedosov kertoi Pietari-TASSin kirjeenvaihtajalle. Tasavallan alueella entisten taistelujen paikoilla pidetään tänä vuonna muitakin lukuisia muistotapahtumia.

Jo mainitsemamme ensimmäinen tilaisuus järjestettiin historiallisen Kollasjärvi – kompleksin alueella. Täällä taisteltiin Neuvostoliiton ja Suomen välisen (Talvi)sodan ja Suuren isänmaallisen sodan vuosina. Täällä on entisöity puolustuslinjojen rakennelmia: korsuja, tulipesäkkeitä, juoksuhautoja, bunkkereita. Lähellä toisiaan on neuvostoliittolaisten sotilaiden veljeshautoja, suomalaisten ja saksalaisten sotilaiden hautakumpuja.

Karjalan tasavallan alueella on yhteensä yli 500 sotahistoriaan liittyvää kohdetta. Suurin osa niistä muistuttaa Toisen maailmansodan tapahtumista ja kuuluu Venäjän sekä Suomen yhteiseen sotahistoriaan.

Tänään pidetty tapahtuma omistettiin samalla Neuvostoliiton ja Suomen välisen Talvisodan päättymisen 65-vuotispäivälle.

Juri SHLEIKIN
Karjalan Tasavallan valtiovaltaelinten virallinen palvelin, 13. maaliskuuta 2005


© Monuments.karelia.ru, 2003–2005
© Heninen.net, 2003–2019